• Groot assortiment
  • Deskundig beplantingsadvies
  • Gratis aanhanger lenen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Aanplanten mogelijk

Pyrus c. ‘Conference’ Perenboom

50,00150,00

Bloemkleur: witBloeitijd: april, mei, apr - meiGrondsoort: alle grondsoorten, lichte kleiBodemvochtigheid: droog, normaal, lichtvochtig, droog - lichtvochtigLichtbehoefte: zonHoogte: 5 - 6 m, 50 cm, 5 m, 6 m
Offerte
Artikelnummer: PYCCONFE_33 Categorie:
  • Gratis aanhanger lenen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Aanplanten mogelijk

Beschrijving

De perenboom bloeit in april/mei met helderwitte bloesem, de welbekende perenbloesem. De ‘Conference’ is de bekendste peer dankzij haar zoetsappige, stevige groene handperen die lang houdbaar zijn. De peren zijn in september rijp om te oogsten. Deze soort is zelfbestuivend maar voor rijkere vruchtdracht wordt geadviseerd om bijvoorbeeld een ‘Doyenné du Comice’ erbij te zetten. Door de boom in vorm te snoeien is iedere gewenste eindhoogte zelf te bepalen. Snoei de boom 2 keer per jaar. In de winter in februari snoei je (dikke) oude takken weg, spaar daarbij wel de kortloten (dit is bloesemhout). De boom maakt in reactie op de wintersnoei waterlot. Snoei deze jonge, rechtopstaande scheuten in juni terug tot op de hoofdtakken.

Extra informatie

maatkode

46CONTLEI12, 1214CONTL01, 1820DRLAGEL, 810HACONT01, 810HACONTLE

De perenboom bloeit in april/mei met helderwitte bloesem, de welbekende perenbloesem. De 'Conference' is de bekendste peer dankzij haar zoetsappige, stevige groene handperen die lang houdbaar zijn. De peren zijn in september rijp om te oogsten. Deze soort is zelfbestuivend maar voor rijkere vruchtdracht wordt geadviseerd om bijvoorbeeld een 'Doyenné du Comice' erbij te zetten. Door de boom in vorm te snoeien is iedere gewenste eindhoogte zelf te bepalen. Snoei de boom 2 keer per jaar. In de winter in februari snoei je (dikke) oude takken weg, spaar daarbij wel de kortloten (dit is bloesemhout). De boom maakt in reactie op de wintersnoei waterlot. Snoei deze jonge, rechtopstaande scheuten in juni terug tot op de hoofdtakken.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.