• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Taxus planten

Groenblijvende haagsoort

Wanneer u een haag om of in uw tuin wilt, dan kunt u ook een taxus planten. Deze planten behoren tot de naaldbomen en komen in verschillende soorten en maten voor. U kunt een taxus in een haag neerzetten, maar deze plant kan ook goed op zichzelf staan in uw tuin. Bij Kwekerij de Koekoek vindt u een ruime keuze aan deze haagsoort. Wij beschikken over meer dan 25 jaar ervaring en kennis. Onze medewerkers vertellen u dan ook graag meer over deze plantensoort en zijn mogelijkheden.

Taxus planten

Welke soorten zijn er?

Een taxus is een langzaam groeiende conifeer die wintergroen is. Deze planten worden ook wel ‘venijnboom’ genoemd. Dit komt omdat de taxus gevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen en dieren die (per ongeluk) aan de naalden van de plant knabbelen. Bijna alle delen van deze planten bevatten namelijk het giftige taxine. Deze haagsoort heeft een mannelijke en vrouwelijke variant. De vrouwelijke exemplaren herkent u in de herfst aan de rode besjes aan de plant. De mannelijke variant heeft in het voorjaar geelkleurige bolvormige kegeltjes.

Een mooie taxus haag planten?

Wilt u graag een mooie, dichte taxus haag? Dan moet u per strekkende meter 3 planten neerzetten. Wilt u een brede haag? Plant dan 2 rijen om en om. Hier moet ongeveer een ruimte van 50 centimeter tussen zitten. Hier zijn nog een paar tips wanneer u graag een mooie taxus wilt planten:

 • Maak een gleuf van ongeveer 50 centimeter breed en zorg dat de grond goed los is
 • Meng per strekkende meter 1 kilogram lavakorrels door de grond voor een goede drainage
 • Plant de haagplanten stuk voor stuk in de gleuf
 • Vul daarna de grond aan tot de onderste takken van de planten
 • Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is (en blijft) en verwijder al het onkruid om de plant

Nog een vraag voor ons?

Wilt u graag meer weten over de taxus? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Vul hiervoor direct op onze website het contactformulier in. Wanneer u deze naar ons toestuurt, dan reageren wij zo vlug mogelijk op uw bericht. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 0610394912. Onze medewerkers staan u graag te woord om u verder te helpen. Wij van Kwekerij de Koekoek zijn uw adres voor taxus planten.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.