• Groot assortiment
  • Deskundig beplantingsadvies
  • Gratis aanhanger lenen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Aanplanten mogelijk

Snelgroeiende bomen

Een grote boom in recordtijd?

Snelgroeiende bomen bieden uitkomst wanneer u bijvoorbeeld net een nieuw huis heeft gekocht, maar de tuin een kale vlakte is. Over het algemeen duurt het bij de meeste bomen vrij lang voordat deze volgroeid zijn. Gelukkig zijn er ook snelgroeiende boomsoorten. Deze bereiken hun maximumhoogte in een recordtempo. Wij van Kwekerij de Koekoek zijn uw adres voor verschillende boomsoorten die snel groeien. Met meer dan 25 jaar ervaring bespreken wij graag met uw welke boom geschikt is voor u.

Snelgroeiende bomen

Voor welke snelgroeiende bomen kiest u?

Wanneer u graag snelgroeiende bomen in uw tuin of rondom uw erf wilt, dan heeft u bij onze boomkwekerij de keuze uit verschillende soorten. Zaak blijft natuurlijk wel dat u zich goed inleest over de snelgroeiende boomsoort, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Bomen die snel groeien, zijn:

  • De salix babylonica / treurwilg. Deze boomsoort groeit ongeveer 2 meter per jaar en bereikt een maximumhoogte van 12 meter. Grondsoort speelt geen rol voor deze soort, wel moet de standplaats zonnig zijn.
  • De populus nigra / Italiaanse populier. Deze soort groeit jaarlijks ongeveer 3 meter en wordt zo’n 20 meter hoog. Belangrijk is dat de bodem voldoende vochthoudend is.
  • De paulownia tomentaso. Deze boomsoort kan wel tot 5 meter per jaar groeien en wordt tot 12 meter groot. Het enige nadeel is dat de rozige bloemen waar deze soort om bekendstaat pas na enkele jaren (soms zelfs pas na 10-15 jaar) verschijnen.

Zorg voor voldoende ruimte

Kiest u voor een snelgroeiende boomsoort, dan is het belangrijk dat u voldoende ruimte rondom de bomen vrijlaat. Dit zal er in de eerste jaren misschien niet mooi uitzien, maar zal u een hoop ellende besparen. Omdat snelgroeiende boomsoorten vlug hun maximale grootte bereiken, kan het zijn dat andere bomen of planten verdrukt gaan worden. Daarnaast kan het zijn dat er schade aan uw woning of leidingen ontstaat, wanneer u niet voldoende rekening houdt met de groei van uw boom. Wilt u graag de ruimte opvullen tussen de boom en de rest van de tuin? Dan kunt u er ook voor kiezen om een- of tweejarige rondom de boom te planten.

Geïnteresseerd? Bel ons!

Wilt u graag een snelgroeiende boomsoort in uw tuin? Maar weet u niet zeker of deze bomen geschikt zijn voor uw situatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag met u welke boomsoort bij u past. Ook wanneer u graag een van onze boomsoorten wilt bestellen, dan kunt u contact opnemen. Vult u gelijk het online formulier op onze contactpagina in. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@kwekerijdekoekoek.nl of bel 0610394912. Welke snelgroeiende bomen zoekt u?

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.