• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Rhododendron kwekerij

Een plant met geschiedenis

Bij Kwekerij de Koekoek zijn we er bijzonder trots op dat we een rhododendron kwekerij zijn. Daarin zijn we niet de eersten. 2000 jaar geleden al kweekten de Chinezen deze heester in potten. Pas in 1680 kwam de plantsoort naar ons land via Batavia. Tegenwoordig is de rhododendron niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen en parken. Met zijn felle kleuren is het een lust voor het oog. Qua onderhoud adviseren wij u het gebruik van speciale aarde om de plant optimaal tot zijn recht te laten komen. Onze kwekerij vertelt u hier graag meer over.

Rhododendron kwekerij

Vele kleuren mogelijk

Wist u dat een rhododendron bij ons in vele soorten verkrijgbaar is? Zo is deze er in verschillende kleuren, namelijk wit, rood, paars en roze. Wel geldt voor alle soorten uit onze kwekerij ongeveer hetzelfde:

 • Bij voorkeur plaatst u deze plant op een schaduwrijke en vochtarme plaats.
 • Dankzij vlak groeiende wortels kunt u deze zelfs onder bomen aanplanten.
 • Deze plant bloeit in april, mei en juni.
 • De bladkleur is groen en de bloem kan diverse kleuren hebben.
 • Verder heeft de rhododendron zure grond nodig (speciale aarde verkrijgbaar bij onze kwekerij).

Onderhoudsvrije heester

In principe heeft u geen onderhoud aan deze plant. Snoeien is dan ook niet nodig. Alleen wanneer u de rhododendron te groot vindt, dan zult u aan de slag moeten. Ook wanneer de bladeren geel worden, is dit een teken dat u moet gaan snoeien. U moet hem dan streng terugsnoeien, want overal waar u snoeit, loopt hij namelijk uit. Doe dit bij voorkeur eind maart of begin april. Wij adviseren het gebruik van een scherpe snoeizaag of een stevige takkenschaar. Dit voorkomt namelijk infecties bij de plant. U zult merken dat de rhododendron er niet zo mooi uitziet, maar de knoppen ontwikkelen zich het volgende voorjaar. Dan zult u zien dat uw werk niet voor niets was!

Bezoek onze rhododendron kwekerij

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze rhododendron kwekerij en wilt u met eigen ogen zien welke soorten wij hebben? Dan bent u van harte welkom bij onze kwekerij. U vindt onze openingstijden elders op de site. Daarnaast zijn wij voor vragen ook telefonisch (0610394912) of per mail (info@kwekerijdekoekoek.nl) bereikbaar. Wij adviseren u graag over deze bijzondere heester en met 25 jaar ervaring weet u zeker dat u daarvoor bij onze rhododendron kwekerij aan het juiste adres bent.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.