• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Leilindes

Een leilinde in uw tuin planten?

Een van de bekendste leibomen zijn de leilindes. Deze soort werd oorspronkelijk gebruikt om vliegen en muggen uit huis te houden. Hoe werkt dit? Sommige soorten leilinde zijn gevoelig voor luis. Omdat luizen een kleverige vloeistof afscheiden, blijven vliegjes vastplakken op het blad van de boom. Daarnaast werden leilindes gebruikt als natuurlijke zonwering, zodat het koel in huis bleef. Bij Kwekerij de Koekoek kunt u terecht voor deze boomsoort. Omdat wij deze bomen zelf kweken, kunnen wij u precies vertellen wat er komt kijken bij de verzorging van de leilinde. Waarbij mogen wij u helpen?

Leilindes

Wat zijn de eigenschappen van deze boomsoort?

Wanneer u graag een bepaalde boomsoort in uw tuin wilt planten, is het verstandig om u vooraf goed in te lezen. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste boom aanschaft voor uw tuin. Leilindes staan bekend om het volgende:

 • De takken zijn mooi verdeeld over de stam van de boom
 • Het blad van deze boomsoort is lichtgroen en hartvormig
 • Onze leilinde, de Tilia Platyphyllos, kan op elke grondsoort groeien
 • De boom kan tot 20 m hoog worden
 • Deze boomsoort is winterhard en blijft het hele jaar door groen

Wilt u graag meer weten over leilindes? Onze medewerkers bespreken deze boomsoort graag met u. Neem contact op.

Wanneer moeten leilindes gesnoeid worden?

Het vlakke gedeelte van deze lindesoort moet minstens éénmaal per jaar gesnoeid worden. Normaal gesproken gebeurt dit tijdens de wintermaanden of vroeg in het voorjaar. Want hoe sneller u leilindes snoeit, des te langer u er profijt van heeft dat het bladerdek beschermt tegen inkijk. Kunt u uw bomen echter niet in deze periode snoeien, dan is dat geen probleem. Het is namelijk ook mogelijk om leilindes in de zomer te snoeien, zelfs wanneer de bomen nog vol in het blad zitten. Er zijn een aantal lindesoorten die enorm uitlopen in de zomermaanden. Dan kan het nodig zijn om uw bomen een tweede snoeibeurt te geven. U hoeft dan niet al het blad weg te knippen. Het volstaat om de helft van de twijgen te snoeien.

Meer informatie? Bel of mail ons

Wilt u graag een van onze leilindes aanschaffen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij bespreken graag met u welke maten wij kunnen leveren. Ook kunt u ervoor kiezen om de bomen thuis te laten bezorgen. Wilt u graag eerst wat meer informatie over deze boomsoort? Bel (0610394912) of mail (info@kwekerijdekoekoek.nl) ons dan. U kunt natuurlijk ook langskomen bij onze kwekerij. Dan kunt u onze leilindes met eigen ogen bekijken en onze medewerkers vragen stellen.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.