• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Leilinde kopen

De populairste leibomen: leilindes

Wilt u een leilinde kopen? Dan bent u bij Kwekerij de Koekoek aan het juiste adres voor het kopen van deze soort. Deze boom werd van oorsprong naast huizen geplant om vliegen en muggen tegen te houden. Omdat een leilinde gevoelig is voor luis, waren de bladeren van deze boomsoort vaak plakkerig. Daardoor bleven kleine beestje gemakkelijk aan het blad kleven. Ook werd deze soort gebruikt als zonwering vanwege zijn dichte bladerdek. Voor het kopen van leilindes bent u bij ons aan het goede adres. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij precies wat er komt kijken bij het kweken en de verzorging van deze boomsoort.

Leilinde kopen

Waarom leilinde kopen?

Welke boom u ook gaat kopen, het is altijd verstandig om u goed in te lezen over de soort. Zo weet u zeker dat u een boom koopt, die ook echt in en bij uw tuin past. De eigenschappen van een leilinde zijn:

 • De mooie verdeling van de takken over de boomstam
 • De bladeren zijn lichtgroen van kleur en hartvormig
 • U kunt onze leilindes in verschillende grondsoorten planten
 • Deze bomen worden tot 20 meter hoog
 • Winterhard en groenblijvend

Dit zijn maar een paar kenmerken van de leilinde. Wilt u voor het kopen meer weten over deze boomsoort? Neemt u dan contact op. Wij vertellen u graag meer.

Wanneer snoeien

Wanneer u een leilinde gaat kopen, dan dient u er ook rekening mee te houden dat deze met regelmaat gesnoeid moet worden. Om de vorm van uw leilinde te behouden, is het belangrijk dat dit minimaal één keer in het jaar gedaan wordt. Normaal gesproken snoeit u deze boomsoort in de winter of vroeg in het voorjaar. Hoe sneller u uw leilindes snoeit, hoe langer u plezier heeft van het bladerdek van de bomen. Mocht het zo zijn dat u de bomen niet kunt snoeien in deze periode, dan is dat nog geen probleem. Ook in de zomer kunt u dit doen, zelfs als de boom nog vol met blad zit.

Geïnteresseerd? Bel of mail ons

Wilt u graag meer informatie over het kopen van onze leilindes? Of wilt u graag eerst wat meer weten over de leilinde zelf? In beide gevallen staan onze medewerkers graag voor u klaar. U kunt ons bereiken door direct het online formulier op onze website in te vullen of een e-mail te sturen naar info@kwekerijdekoekoek.nl. Wanneer u ons graag persoonlijk spreekt, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen: 0610394912. Welke leilinde wilt u kopen bij ons?

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.