• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Laanbomen

Voor een imposante laan

U kunt laanbomen uiteraard gebruiken om een laan in te richten, maar ze zijn tevens geschikt voor tuinen, plantsoenen en parken. Bij Kwekerij de Koekoek leveren we u diverse laanbomen. U kunt hierbij denken aan eiken, beuken, platanen, esdoornen en beuken. Ook leveren we sierfruitbomen als laanboom. Belangrijk voor deze boomsoort is dat ze weinig onderhoud nodig hebben en ziektevrij zijn. Op die manier heeft u er weinig werk aan, wat wel zo fijn is met een laan vol prachtige bomen van onze kwekerij.

Laanbomen

Deskundig advies

Wij zijn een echt familiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring met laanbomen. Dit betekent dat u altijd bij ons terechtkunt voor deskundig advies, voor welke boom u ook kiest. Wanneer u laanbomen wilt planten, dan adviseren we u bijvoorbeeld om ze met twee boompalen te verstevigen. Dit is vooral in het begin erg belangrijk, want bij harde wind kunnen ze namelijk scheef waaien. Als de wortels nog jong zijn, dan kunnen ze afscheuren. Dit is niet goed voor het aanslaan van uw laanbomen. Zorg daarom dus voor extra stevigheid.

Vele laanbomen mogelijk

Of u nu kiest voor een eik, beuk, plataan esdoorn, diverse soorten zijn geschikt als laanboom. Wij raden u in het bijzonder de groene beukenboom aan. Deze is een van de bekendste soorten in ons land en in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Voor deze laanbomen geldt het volgende:

 • Het jonge blad is lichtbehaard en heeft in het najaar een gele herfstkleur en beukennootjes.
 • Oudere bomen moeten bij het snoeien zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld worden om verbranding te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een jutezak.
 • Deze laanboom staat bij voorkeur op een zonnige plek of een plaats met halfschaduw.
 • Met beukennootjes kunt u veel dieren aantrekken, zoals muizen en vogels.
 • Het blad is ovaal tot eivormig en is voornamelijk groen (vandaar de naam groene beukenboom).

Wilt u juist weten of een eik of esdoorn geschikt is als laanboom? Neemt u dan gerust contact met u op en wij denken graag met u mee. Met ons advies heeft u in een paar jaar tijd een mooie laan gevuld met onze bomen.

Wilt u deskundig advies?

Op onze website kunt u alle laanbomen online bekijken en hier meer over lezen. Zo weet u wat u mag verwachten of waar deze boomsoort behoefte aan heeft. Wij geven u tevens graag vrijblijvend en professioneel advies. U kunt hiervoor bellen naar 0610394912, maar u bent ook van harte welkom bij onze kwekerij. Voor het sturen van een e-mail kunt u het adres info@kwekerijdekoekoek.nl gebruiken. Wanneer het gaat om laanbomen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos en daarom geven wij u graag passend advies.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.