• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Hedera kwekerij

Op zoek naar een klimop?

Wanneer u op zoek bent naar klimop of andere klimmende en groenblijvende planten, dan bent u bij een hedera kwekerij hiervoor aan het juiste adres. Hedera is een geslacht van kruipende/klimmende planten uit de klimopfamilie. In ons land komt alleen de klimop in het wild voor. Maar bij Kwekerij de Koekoek vindt u meer dan dat. Wij bieden u een uitgebreid assortiment bij onze kwekerij. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor vakkundig advies. Wij kweken alle planten namelijk al meer dan 25 jaar zelf. Wat kunnen wij voor u doen?

Hedera kwekerij

Ons aanbod

Wij hebben meerdere soorten hedera voor u, zoals de Ierse en Kaukasische klimop. We hebben zelfs een struik klimop die geschikt is voor haagplant. Daarnaast hebben we in onze kwekerij ook de ‘Normandy Carpet’. Deze hedera groeit beter dan de gewone klimop. Het blad is donker blauwgroen en de plant groeit krachtig. Het is een goede plant om de bodem mee te bedekken. Daarnaast kunt u er een laag groeiende haag van maken, wanneer u deze goed over een stellage geleidt. De hedera is een zeer winterharde plant.

Gebruik van de hedera

De verschillende klimopsoorten zijn populair als tuinplant vanwege de insecten die worden aangetrokken en het decoratieve gebladerte. Bij onze kwekerij vertellen we u hier graag meer over. Het gebruik van de hedera vraagt om wat extra aandachtspunten:

 • Decoratie om een boom heen, al kan er dan wel concurrentie om water en voedsel ontstaan
 • Zijn de muren van bijvoorbeeld uw woning erg lelijk? Dan kunt u ze gemakkelijk bedekken met klimop
 • Goed gecementeerde muren worden door de klimop tegen regen beschermd
 • Heeft een muur voegen en barsten, dan geeft dit de wortels houvast en zal het cement sneller afbreken
 • Bij de juiste omstandigheden kan de klimop goed gaan groeien, dus u zult dit moeten bijhouden

Wanneer u meer wilt weten over bovenstaande, dan kunt u onze hedera kwekerij om advies en raad vragen.

Onze hedera kwekerij

Onze kwekerij verkoopt veel klimopplanten aan particulieren, tuinbedrijven en hoveniers. Wilt u weten welke soorten wij kweken? Kijkt u dan in onze online shop of vraag het ons gerust. Dit kan telefonisch (0610394912) of per mail (info@kwekerijdekoekoek.nl). Wilt u onze kwekerij graag bezoeken? Dan kan dit van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Tussen 12.30 en 13.30 uur eten wij. Bent u op zoek naar een hedera kwekerij, dan bieden wij u de beste kwaliteit voor een scherpe prijs.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.