• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Groenblijvende leibomen

Uw boomkwekerij voor leibomen

Met groenblijvende leibomen kunt u het hele jaar door uw tuin of huis beschermen tegen inkijk. Een ander voordeel is dat deze groenblijvende boomsoort weinig ruimte inneemt en ook relatief weinig verzorging nodig heeft. Zo hoeft u de meeste leibomen alleen in de wintermaanden te snoeien. Bij Kwekerij de Koekoek bent u aan het juiste adres voor deze boomsoort. Omdat wij onze bomen zelf kweken, weten wij precies wat er komt kijken bij het verzorgen van de verschillende boomsoorten. Daarnaast komen we de bomen graag bij u thuis bezorgen.

Groenblijvende leibomen

Hoe plant u een leiboom?

Wanneer u één groenblijvende leiboom plant, dan kan dit net zoals iedere andere boomsoort. Wilt u echter meerdere leibomen op een rij plaatsen, dan is het verstandig om een stappenplan aan te houden. Op deze manier weet u zeker dat de leibomen mooi op een lijn komen te staan. U gaat als volgt te werk:

 1. U spant een lijn waarlangs u de groenblijvende bomen plant
 2. Voor de ruimte tussen de bomen rekent u minimaal 2,5 meter
 3. Meet de plek waar u de bomen plant goed uit en verdeel de groenblijvende leibomen over de beschikbare ruimte
 4. Verbind de horizontale taken onderling met elkaar met behulp van bijvoorbeeld (lange) bamboestokken. Wanneer u dit doet, krijgt u snel een dichte bladerwand

Daarom kiest u voor groenblijvende leibomen

Een groenblijvende leiboom biedt u een paar voordelen ten opzichte van zijn bladverliezende tegenhanger. Kiest u voor deze boomsoort, dan profiteert u van het volgende:

 • Doordat de bomen ook in de winter hun blad behouden, bent u ook in de winter gegarandeerd van privacy
 • Doordat deze boomsoort nauwelijks blad verliest, hebben uw buren hier geen last van en hoeft u zelf niet aan de slag met een bladblazer
 • De meeste van deze bomen groeien minder snel, waardoor ze onderhoudsvriendelijker zijn
 • Er zijn verschillende leibomen verkrijgbaar die groen blijven. Er is dus voor ieder wat wils te vinden

Hoe kunnen wij helpen?

Zou u graag een groenblijvende leiboom bij onze boomkwekerij aanschaffen? Of wilt u eerst meer weten over deze boomsoort? Onze medewerkers helpen u graag verder. U kunt hiervoor contact opnemen met ons door het online formulier op de contactpagina in te vullen. Wij beantwoorden uw bericht dan zo snel mogelijk. U kunt ook een e-mail sturen naar info@kwekerijdekoekoek.nl of neem telefonisch contact op door te bellen naar 0610394912. Voor een ruim aanbod aan groenblijvende leibomen moet u bij Kwekerij de Koekoek zijn.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.