• Groot assortiment
  • Deskundig beplantingsadvies
  • Gratis aanhanger lenen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Aanplanten mogelijk

Dakplatanen

Een natuurlijke parasol in uw tuin?

Dakplatanen worden voornamelijk in tuinen gebruikt als een natuurlijke parasol, omdat deze boomsoort goede bescherming tegen zonlicht biedt. Een andere naam voor dakplatanen is daarom ook parasolbomen. De oudste plataan ter wereld is zo’n 3500 jaar oud. Wanneer u uw dakplataan goed verzorgt, dan kunt u lange tijd genieten van uw boom. Wilt u graag deze boomsoort in uw tuin? Dan kunt u terecht bij Kwekerij de Koekoek. Elke boom wordt door onszelf gekweekt. Hierdoor kunnen wij u alles vertellen over de verschillende soorten. Hoe kunnen wij u helpen?

Dakplatanen

Onze parasolbomen

Wanneer u graag een dakplataan in uw tuin wilt, dan is het verstandig om u goed in te lezen in deze soort. Zo weet u ook zeker dat deze boom bij u past, maar ook in uw tuin. Dakplatanen hebben de volgende eigenschappen:

  • In de holte van de bladstelen bevinden zich de winterknoppen, deze komen tevoorschijn wanneer in de herfst de bladeren vallen
  • Deze boomsoort heeft een afschilferende bast
  • Deze bomen worden ongeveer 35 m hoog
  • Dakplatanen verdragen zelfs een zware snoeibeurt goed

Hoe uw dakplatanen te verzorgen?

Wilt u graag dakplatanen in uw tuin planten als natuurlijke parasol, dan dient u rekening te houden met een aantal zaken. Zo kunt u optimaal genieten van uw bomen. Wilt u een mooi bladerdek creëren, dan is het verstandig om de taken elk jaar opnieuw aan elkaar te binden. Ook dient u uw dakplatanen minstens één keer per jaar te snoeien. Hoe vroeger u dit doet, hoe sneller de wonden zullen helen. Dan kunnen de voedingstoffen van het blad in de boom worden opgeslagen. Tenslotte is het verstandig om de boom met behulp van een boomband aan twee palen vast te zetten. Deze boomsoort is zeer wintergevoelig en hierdoor blijft de boom goed staan tijdens de koude wintermaanden.

Graag meer weten? Bel of mail ons

Heeft u nog vragen over onze dakplatanen? Of wilt u graag onze hulp inschakelen? Onze medewerkers helpen u graag verder. U bereikt ons door te bellen naar 0610394912. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wanneer uw vraag minder dringend is, kunt u ook een e-mail zenden naar info@kwekerijdekoekoek.nl of het contactformulier op de website invullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van ons. Welke van onze dakplatanen kiest u voor uw tuin?

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.