• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Dakplataan kopen

Natuurlijke zonwering in uw tuin

Wilt u graag een dakplataan kopen? Dan bent u bij Kwekerij de Koekoek helemaal op de juiste plek. Omdat deze boomsoort goed tegen de zon beschermt, wordt een dakplataan vaak gebruikt als parasol in tuinen. Een andere benaming voor de bomen is daarom parasolbomen. Platanen kunnen zeer oud worden, de oudste is zelfs zo’n 3500 jaar oud. Met een goede verzorging kunt u dus lang van uw boom genieten. Bij Kwekerij de Koekoek kunt u terecht voor het kopen van dakplatanen. Wij kweken al onze bomen zelf, waardoor wij u ook perfect van advies kunnen voorzien. Welke bomen wilt u bij ons kopen?

Dakplataan kopen

De kenmerken van deze boomsoort

Voordat u een dakplataan gaat kopen, is het verstandig om u voldoende informatie in te winnen over deze soort. Op deze manier weet u zeker dat de dakplataan u ook bij u past en bij uw tuin. De kenmerken van dakplatanen zijn als volgt:

 • De winterknoppen van deze bomen bevinden zich in de holte van de bladstelen. Deze knoppen komen tevoorschijn in de herfst wanneer de bladeren gevallen zijn
 • De bast van deze boomsoort is afgeschilferd
 • De maximumhoogte van deze bomen is ongeveer 35 meter
 • Dakplatanen zijn goed te snoeien, zelfs een zware snoeibeurt kunnen ze goed verdragen
 • Door het dikke bladerdek kunnen ze goed worden gebruikt als natuurlijke parasol

Wilt u graag meer weten over het kopen van deze boomsoort? Bel of mail ons dan.
Wij helpen u graag.

Optimaal genieten van uw dakplatanen

Wanneer u graag uw dakplataan wilt gebruiken als natuurlijke parasol, dan zijn er een paar dingen waar u rekening mee dient te houden voordat u deze boom gaat kopen. Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw dakplataan. Om het bladerdek mooi en dicht te houden, dient u de takken ieder jaar opnieuw aan elkaar binden. Daarnaast moet u de bomen minimaal eenmaal in het jaar snoeien. Tenslotte is het verstandig om uw bomen vast te binden aan palen door middel van een boomband. Deze boomsoort is namelijk zeer wintergevoelig. Onze medewerkers geven u graag advies.

Een dakplataan kopen? Neemt u contact op

Wilt u graag meer informatie over onze dakplataan? Of wilt u deze direct kopen? In beide gevallen helpen onze medewerkers u graag verder. U kunt ons bereiken door telefonisch contact op te nemen (0610394912). Wilt u liever een e-mail sturen? Dan kan dit naar info@kwekerijdekoekoek.nl. U kunt natuurlijk ook langskomen bij onze kwekerij, dan kunt u uw vragen persoonlijk aan onze medewerkers stellen. Een dakplataan kopen doet u bij Kwekerij de Koekoek.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie




  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.