• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Bolbomen

Bolbomen zijn geschikt voor elke tuin

De meeste bolbomen hebben een beperkte omvang, wat ze uitermate geschikt maakt voor de wat kleinere tuin. Deze boomsoort wordt veelal op stam geënt. Bij deze methode wordt een (zwak) takje op een sterke stam geplaatst en op deze manier ontstaat een gezonde bolboom. Bolbomen groeien vooral in de breedte. Hoe ouder de boom, hoe groter de stam omvang zal zijn en daardoor ook hoe groter de bol zal zijn. Kwekerij de Koekoek is inmiddels al ruim 25 jaar werkzaam als boomkwekerij en u bent bij ons dan ook op de juiste plek voor deze boomsoort. U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten; van de bolamberboom tot de boltrompetboom. Naar welke soort bent u op zoek?

De kenmerken van onze bolbomen

Wanneer u een bepaalde boomsoort in uw tuin wilt planten, dan is het verstandig om u van tevoren goed in te lezen over de kenmerken. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. De eigenschappen van onze bolbomen zijn als volgt:

 • Ze groeien compact en nemen weinig ruimte in, daardoor zijn ze uitstekend geschikt voor elk type tuin.
 • Het bladerdak groeit in de vorm van een ronde kroon. De verschillende soorten hebben een geheel eigen bladvorm en daardoor een verschillend bladerdek.
 • Ze zijn heel gemakkelijk te snoeien. Dit hoeft maar eenmaal per jaar (doe dit niet gedurende een vorstperiode).
 • Ze hebben vaak een kenmerkende bladkleur in de herfst.
 • Ze zijn verkrijgbaar met diverse takvrije stamhoogtes, normaal gesproken tussen ca. 1.20 – 2.40 meter hoogte.

Hoe moeten bomen geplant worden?

Iedere boom, dus ook onze bolbomen, groeit het beste wanneer ze stevig met hun wortels in de grond staan. Wanneer bolbomen worden verplant, dan kan de kroon behoorlijk wat wind vangen, terwijl de wortels dit nog niet voldoende kunnen opvangen. Hierdoor kan de bolboom in het ergste geval scheef gaan staan en vervolgens vastgroeien. Het is dan ook zeker aan te raden om uw bolboom te verankeren met boompalen aan weerszijden. Onze medewerkers vertellen u graag meer over het plaatsen van boompalen bij uw boom.

Bolbomen kopen bij Kwekerij de Koekoek?

Heeft u nog vragen over onze bolbomen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord. U kunt hiervoor direct het contactformulier op de website invullen of een e-mail sturen naar info@kwekerijdekoekoek.nl. Wilt u graag een van onze medewerkers persoonlijk spreken, dan kunt u bellen naar 0620429622 of kom eens langs bij onze kwekerij. Wij vertellen u graag meer over onze bolbomen.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.