• Groot assortiment
 • Deskundig beplantingsadvies
 • Gratis aanhanger lenen
 • Bezorging in heel Nederland
 • Aanplanten mogelijk

Bolbomen

Al ruim 25 jaar uw boomkwekerij

De meeste bolbomen hebben een beperkte omvang, wat ze uitermate geschikt maakt voor de wat kleinere tuin. Deze boomsoort wordt veelal op stam geënt. Bij deze methode wordt een (zwak) takje op een sterke stam geplaatst en op deze manier ontstaat een gezonde bolboom. Bolbomen groeien vooral in de breedte. Hoe ouder de boom, hoe groter de stam omvang zal zijn en daardoor ook hoe groter de bol zal zijn. Kwekerij de Koekoek is inmiddels al ruim 25 jaar werkzaam als boomkwekerij en u bent bij ons dan ook op de juiste plek voor deze boomsoort. U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten; van de bolplantaaan tot de bolcatalpa. Naar welke bolboom bent u op zoek?

Bolbomen

De kenmerken van onze bolbomen

Wanneer u een bepaalde boomsoort in uw tuin wilt planten, dan is het verstandig om u van tevoren goed in te lezen over de kenmerken. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. De eigenschappen van onze bolbomen zijn als volgt:

 • Het bladerdak groeit in de vorm van een ronde kroon. Door de verschillende soorten bolbomen is iedere bladerdek verschillende en dus ook iedere bol
 • Deze boomsoort is gemakkelijk te snoeien. Dit hoeft maar maximaal 1 maal per jaar (Let op! Doe dit niet gedurende vorstperiode)
 • Deze soort is vrijwel helemaal ziektevrij
 • Deze bomen dragen gezond blad, die in de herfst verkleuren
 • De stamhoogte is ongeveer 1,20 meter tot 2,40. Dit verschilt per soort

Wel of geen boompaal nodig?

Iedere boom, dus ook onze bolbomen, groeit het beste wanneer hij stevig met zijn wortels in de grond verankerd is. Wanneer bolbomen worden verplant, dan kan de kroon behoorlijk wat wind vangen, terwijl de wortels dit nog niet voldoende kunnen opvangen. Hierdoor kan de bolboom in het ergste geval omvallen. Het is dan ook zeker aan te raden om uw bolboom vast te maken aan een boompaal. U moet er hierbij wel voor zorgen dan uw boom niet rust op de palen en te weinig aan wortelontwikkeling kan doen. Onze medewerkers vertellen u graag meer over het plaatsen van boompalen bij uw boom.

Benieuwd geworden?

Heeft u nog vragen over onze bolbomen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord. U kunt hiervoor direct het contactformulier op de website invullen of een e-mail sturen naar info@kwekerijdekoekoek.nl. Wilt u graag een van onze medewerkers persoonlijk spreken, dan kunt u bellen naar 0610394912 of kom eens langs bij onze showroom. Wij vertellen u graag meer over onze bolbomen.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.